Сертификат за съответствие и качество

Притежаваме всички нужни сертификати и документи за доказване на качество на HOLI LIKE. При производството се правят допълнителни тестове и проби. Цветните фестивали организирани с HOLI LIKE също отговарят на изисквания за сигурност – ЕРА, АSTM.

Богат опит

В България поставяме начало през 2016г., а мероприятията, които са организирани с наша помощ стават все по- голям брой. Гр. Варна ..гр. София.. Очаквайте скоро и във Вашият град!

Доставка от врата до врата

Ние използваме най- удобният за Вас вариант за получаване на боите, като целим бърза доставка на ниска цена.

Органичен състав

В съставът на HOLI LIKE се включва основа от зърнени култури, което прави HOLI LIKE сух и лесно използваем продукт.

Опериране в световен мащаб

3 континента, 97 града в 19 страни, разширяване на пазара с по 30 града годишно.

Безвредни за организма

HOLI LIKE са без аромат, без вкус, без токсични вещества и се отмиват само с чиста вода.

Синьо

Традиционно син цвят се получава от цветовете на „Jacaranda“, които дават син оттенък. Листата и цветовете се събират, изсушават на сянка и смилат на прах. В някои райони на Индия се използват син хибискус, който дава по-тъмен цвят. Цветето се изсушава на прах и се прибавя към индиго и вода. Това е един от основните цветове на Холи. За юдаизма синьото е цветът на спокойствие и хармония.

Пурпурно-розово

Натуралните бои с пурпурен цвят се получават от листата и цветовете на шафран. Прахообразното им състояние дава естествен червен цвят, който се разрежда с вода или брашно. Днес за пурпурно-розов цвят се използват кори от нар, шафран и други съставки не съвсем естествени заместители. Разпространява се от използването на дървесина, която е често използвана в Индия.

Оранжево

Истинският оранжев Холи цвят се извлеча от куркума. Това е растение, което расте почти навсякъде в Индия. Този цвят се получава чрез смесване на прах от куркума от кората на сандалово дърво. В Индия понякога хората използват оранжево брашно, което дава наситеност на праха и цвят. В други държави, се използва дори сок от моркови. Оранжевото е цветът на бодрост и енергия.

Зелено

В началото зеленият Холи цвят се е добивал от необичайно дърво. Веществото било смесвано с брашно или дори оставяно натурално. Сега в повечето райони на Индия зеленият цвят се получава чрез смесване на зърна пшеница, спанак, кориандър и мента. Всичко това се измива с вода и се смесва. Зеленият е един от основните цветове в Индия, той е дори в националния флаг на страната.

Жълто

Преди години в Индия жълтият Холи цвят се е получавал от брашно, куркума, рафинирано олио, фъстъчен прах и невен. Днес, вместо широко използваните синтетични заместители в съставът на Холи включваме база от жълти хризантеми и черни венчелистчета. Обичаят в Индия е тези растения да се изсушат, а в останалите страни производителите използват зърнена основа и добавят кората на различни плодове.